Tidligere events

Affaldsforebyggelse i Roskilde og åbning af Gensalg i Thorkilstrup
16. og 17. september 2017
Roskilde Kommune afholdt et stort arrangement på Stændertorvet om affaldsforebyggelse i de private hjem. Rub & Stub var et af indslagene til arrangementet. Vi lavede mad på overskudsvarer til og talte med cirka 1000 mennesker, der kom forbi vores stand og var nysgerrige på mindre madspild og på overskudsvarernes mange muligheder.
Dagen efter drog vi til samme himmelstrøg, nemlig Thorkilstrup. Her deltog vi åbningen af i Kara/Noverens cirkulære flagskib Gensalg: en genbrugsforretning der ligger i direkte forlængelse af genbrugspladsen. Det var en festlig dag med grønne løbere, taler af lokalpolitikere og besøg af lokalavisen. Rub & Stub stod for forplejningen og gode snakke om hvordan vi bedre kan reducere spildet hjemme i køkkenet og her kom cirka 750 mennesker forbi og smagte og talte med os.

Afslutningsreception baseret på overskud - World Food Summit 2017
25. august 2017
Som afslutning på World Food Summit, et gastronomisk topmøde arrangeret af Miljø- og fødevareministeriet, stod Rub & Stub for en reception, hvor deltagerne skulle opleve glæderne og mulighederne ved overskudsvarer. Vi teamede op med FødevareBanken, som traditionen tro leverede en bred palet af overskudsvarer, som vi omdannede til champagnevenlige salte og søde snacks. Udover at arbejde med overskudsvarer, som vi elsker, fik vi til receptionen mulighed for at møde og tale med en masse spændende mennesker fra hele verden, der arbejder mod madspild og for mere bæredygtige fødevaresystemer.

Stage Dining - Rub & Stubs madkollektiv på Roskilde Festival 2017
29. og 30. juni 2017
Roskilde Festival 2017 stod Rub & Stub bag vores hidtil største konceptuelle madoplevelse: Stage Dining - Rub & Stubs madkollektiv. Rub & Stubs madkollektiv var et fællesskab af seje up and coming madaktører, som gik sammen om at udtænke og skabe Stage Dining. Sammen inviterede vi og en flok stærke frivillige 1500 spisende gæster, fordelt på to dage, til at indtage pladsen foran orange scene og i et stort fællesskab indtage og udleve den madoplevelse som madkollektivet havde udviklet. Gæsterne skulle ikke bare spise sig mætte, de skulle også læse fortællinger op for hinanden, dele med hinanden, hjælpe hinanden, udfordre hinanden, bryde brød med hinanden, tale med hinanden og meget mere. Det var fællesskab, mad og glæde i et stort sammensurium. Vi fandt i hvert fald ud af at pladsen foran orange scene er magisk og kan samle mennesker til mere end musik.

Snackbuffet af overskud til åbningen af Gensalg.dk
23. april 2017
Da Kara/noveren skulle åbne et af deres cirkulære flagskibe Gensalg.dk i Roskilde var Rub & Stub inviteret med. Gensalg.dk er en nytænkt genbrugsforretning, som både har en fysisk forretning på Kara/noverens genbrugsplads i Roskilde samtidig med, at det er en online forretning. Det er at lade genbrugstanken følge med tiden. I forbindelse med den storstilede åbning med grønne løbere og fine taler og talere leverede Rub & Stub en snack-orienteret brunchbuffet til de cirka 700 gæster, der kom og markerede åbningen. FødevareBanken havde leveret store mængder overskudsmad til os, så vi havde forberedt den bæredygtige mad i den gode gamle Rub & Stub stil.
Rub & Stub er fortalere for det nye koncept, som Gensalg.dk er og det glæder os, at der er flere af dens slags i støbeskeen...

Bæredygtigt kageværksted
26. januar 2017
I forbindelse med åbningen af udstillingen Wasteland, som udfordrer, hvordan vi som samfund kan anskue affald som en ressource, inviterede Dansk Arkitektur Center Rub & Stub til at komme ud og udfordre en masse mennesker fra den cirkulære og bæredygtige arkitekt- og byggebranche i ressourcebevidst madlavning. Deltagerne skulle selvfølgelig udfordres i egne evner, nu var det bare en bæredygtig kagekonstruktion, de skulle samarbejde om. Vi leverede udfordringen og en masse velovervejede og ressourcebevidste kageelementer. Det blev til mange kreative kager, konstruktioner, design og fortællinger. Kagegimmicken skulle både fungere som en dessertproduktion til deres middag, men også som en social ice breaker for deltagerne. Så da vi efterfølgende så flotte, velovervejede kager og hørte højlydt snak og latter, fik vi et stort smil på læben

Spildfri julefrokost
2. december 2016
Som et nyt koncept har Rub & Stub udviklet den Spildfrie Julefrokost. I december måned skrues der til op for forbruget og desværre også op for spildet. Rub & Stub tog udfordringen op og lavede en stor, privat spildfri julefrokost for ca. 70 mennesker, hvor vi demonstrerede, at man sagtens kan lave en julemenu, hvor der er fokus på ressourcer og den gode madoplevelse samtidig. Den lille mængde overskudsmad, der var tilbage leverede og donerede vi til værestedet Grace i København.

Overskudsbrunch med Amass og fødevareBanken
27. november 2016
På en frostklar novembersøndag inviterede Rub & Stub sammen med Amass og Fødevarebanken til en pop-up overskudsbrunch i Spisehuset 5C i den brune kødby. Køkkenet fra Amasss brugte overskudsvarer fra fødevareBanken til at skabe en overdådig brunch. Vi serverede også en lunende gløgg på overskudsvin til de forbipasserende, der ikke havde nået at få en reservation til det ellers udsolgte arrangement. Al overskudsmaden fra brunchen donerede og leverede vi til Mændenes Hjem rundt om hjørnet.

Dinner in the Dark
14. oktober 2016
Under Kulturnatten poppede Rub & Stub op i de gamle rammer i HusetKBH. HusetKBH repræsenterede kroppen som helhed, og Rub & Stub stod for næsen. Vi slukkede alt lyset og lod næsen stå for en ekstra sans. Vores frivillige lavede en lækker, aromatisk overskudschili con carne, som folk i hele huset kunne dufte sig frem til. Man fik et ordentlig skud varme, hygge og stearinlys på den blæsende kolde efterårsaften af en kulturnat.