Spisehuset Rub & Stub

Vi åbnede Spisehuset Rub & Stub i august 2013 i indre København. Spisehuset var det første af sin slags i Europa: vi lavede mad på overskudsvarer, og spisehuset var drevet af frivillig arbejdskraft. Vi havde cirka 100 frivillige tilknyttet, der fem dage om ugen omdannede overskudsvarer til dagens menu, de var tjenere, de var opvaskere og de var chauffører, når der skulle afhentes overskudsvarer. Spisehuset var en stor succes med daglige fuldte huse og kreative og nytænkte retter på menuen. Samtidig var Spisehuset Rub & Stub med til at sætte madspild på den danske dagsorden - både hos den private forbruger, men også virksomheder, organisationer og politikere benyttede sig af Spisehuset Rub & Stub som springbræt til at gå til madspildsproblematikken.

I sensommeren 2016 lukkede Spisehuset, men Rub & Stub fortsatte i sin nuværende størrelse. De tre år i Spisehuset har givet os en unik indsigt i madspilds- og ressourceproblematikken, og de har været med til at skabe folkelig opmærksomhed på problemet. Resultaterne, indsigterne og erfaringen fra Spisehuset bruger Rub & Stub i dag til at lave præventivt og oplysende arbejde om reducering af madspild og bedre forståelse af vores resourcer.

Tag et kig indenfor i det hedengange Spisehuset Rub & Stub fra da filmskaberne bag Just Eat It - A Food Waste Story kom forbi og lavede en lille reportage derfra.