Unge mod madspild - højskolerne bruger Rub & Stub

Rub & Stub afholder i løbet af 2017 en lang række praksisorienterede madspildsworkshops på forskellige danske højskoler. Workshoppen tager fat i bæredygtighedsdagsordenen og stiller skarpt på madspild både teoretisk og praktisk. Men vigtigst af alt er, at vi skræddersyr workshoppen efter den enkelte højskoles behov.

Tidligere besøg og udtalelser
Vi har indtil nu besøgt Testrup højskole, Ubberup Højskole, Ry Højskole, Grundtvig Højskole og Vallekilde Højskole. Både fra lærere og elevers side var der begejstring og nye indsigter.

"Vi oplevede, at Rub & Stubs workshop virkede enormt engagerende på vores elever og vores køkkenpersonale. De taler i øjenhøjde og nedbryder fordomme om eventuelle udfordringer, der kunne være ved at arbejde med bæredygtighed"
(Liv Juncker Harsløf, underviser Ubberup Højskole)

"Hvor bliver vores egne rester af? Hvordan er den mad vi spiser hver dag havnet på vores bord? På Testrup Højskole har vi haft vældig glæde af Rub & Stubs besøg. Sanseglæde og ordglæde. Som kostskole har vi eget køkken og kan integrere elevernes hverdagserfaringer med mad i en undervisning der oplyser og gør bevidst. Kombinationen af hands-on læring ved at lave et måltid baseret på overskudsvarer og diskussion om vort syn på fødevarepolitik er givende. Alle vore store udfordringer om klima, forbrug og bæredygtighed bliver synlige i en bulet Kelloggspakke"
(Frank Beck Lassen, underviser på Testrup Højskole)

Det siger eleverne
I en undersøgelse, som bl.a. omhandler elevernes opfattelse af workshoppen og dennes påvirkning af elevernes adfærd, svarer en overvejende del af eleverne, at de generelt set ønsker at leve mere bæredygtigt, men føler, at de mangler konkrete redskaber til at gribe det an. Samtidig svarer langt størstedelen af de adspurgte, at de efter workshoppen både agerer anderledes i deres adfærd på skolen - særligt i forbindelse med buffeten, samtidig med at de udtrykker, at de har større intentioner om at være mere bevidste om at reducere madspild i hjemmet og lave mere velovervejede indkøb efter højskoleopholdets afslutning.

Rub & Stubs madspildsworkshops på højskoler giver eleverne konkrete værktøjer, redskaber og metoder til at imødekomme deres ønske om at leve mere bæredygtig med mindre madspild.

Prisen for en madspildsworkshop
Prisen afhænger af formatet på workshoppen. Den store workshop-pakke ligger normalt til på 26.500 kr., men frem til 30. november 2017 tilbyder vi den til 8.750,-. Rabatten giver vi, da vi har fået støtte fra Miljø og Fødevareministeriets (Miljøstyrelsens) Pulje til mindre madspild til at gennemføre madspildsworkshops på højskoler i 2017.